افزایش قدرت و اثربخشی محور دیدار مقامات روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی

در دیدار وزیر دفاع روسیه و دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی، توسعه بخش نظامی و افزایش قدرت این سازمان بررسی شد.

افزایش قدرت و اثربخشی محور دیدار مقامات روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی

به گزارش خبرنگار باشگاه ژورنالیست در دوشنبه، «سرگئی شایگو»، وزیر دفاع روسیه و «ایمانگالی تاسمگامبیتف» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند. در جریان این دیدار توسعه بخش نظامی سازمان پیمان امنیت جمعی و افزایش اثربخشی آن مورد بحث و بررسی دو طرف قرار گرفت. وزیر دفاع روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد تجربه «تاسماگامبیتف» باعث تقویت بیشتر اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی هم در عرصه بین المللی و هم در داخل هر یکی از کشورهای عضو این سازمان، خواهد شد. تاسماگامبیتف به نوبه خود با اشاره به دیدار با «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس جمهور بلاروس که ریاست شورای امنیت جمعی را بر عهده گرفته است، از امضا یک برنامه عملیاتی برای اجرای تصمیمات ماه نوامبر سال گذشته شورای امنیت جمعی خبر داد. تاسماگامبتوف گفت: در سال 2023، بر اساس برنامه آموزش مشترک ارگان‌های فرماندهی و کنترل نیروها و سیستم امنیت جمعی، قرار است چندین تمرین بزرگ در بلاروس برگزار شود. ماه سپتامبر، یک رزمایش با نیروهای واکنش سریع جمعی با عنوان “تعامل-2023″، یک تمرین ویژه با نیروها و وسایل شناسایی تحت عنوان “جستجو-2023” و “اشلون-2023” با واحدهای پشتیبانی لجستیک برنامه ریزی شده است.  وی همچنین افزود: در قلمرو قرقیزستان پیشنهاد شده است که با نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی مانور “برادری فنا ناپذیر 2023” برگزار می‌شود. ایمانگلی تاسماگامبتوف سفیر سابق قزاقستان در روسیه در 23 نوامبر 2022 دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی شد و از اول ژانویه 2023 وظایف خود را آغاز کرد. اسماگامبیتف از اول ژانویه 2023 برای مدت سه سال دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی است. قبل از وی ریاست سازمان پیمان امنیت جمعی را «استانیسلاو زاس» بر عهده داشت. معاهده امنیت جمعی در 15 می سال 1992 در تاشکند از سوی سران ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان (این کشور در سال 2012 میلادی پیمان امنیت جمعی را ترک کرد) به امضا رسید. همچنین در سال 1993 میلادی کشورهای آذربایجان و گرجستان (هر دو این کشور در سال 1999 سازمان مذکور را ترک کردند) و همچنین بلاروس به این سازمان پیوستند. در 14 می سال 2002، شورای امنیت جمعی در جلسه‌ای در مسکو تصمیم گرفت که سازوکارها و ساختارهای همکاری بین کشورهای عضو معاهده امنیت جمعی را به یک سازمان بین المللی منطقه «سازمان پیمان امنیت جمعی» تبدیل کند و به آن وضعیت مناسب بدهد. در 18 سپتامبر سال 2003 منشور سازمان پیمان امنیت جمعی لازم الاجرا شد. سازمان پیمان امنیت جمعی شامل کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان است. پایان پیام/ح

Related Posts

امضای دفتر یادبود شهدای حادثه تروریستی «کرمان» در تاجیکستان

تعدادی از مقامات و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی تاجیک و همچنین سفرا و دیپلمات‌های مقیم «دوشنبه» با حضور در سفارت جمهوری اسلامی در دوشنبه، دفتر یادبود بزرگداشت…

برگزاری میزگرد «تاثیر ادبیات کلاسیک ایران بر ادبیات جهان» در قرقیزستان

میزگرد علمی دانشجوی با موضوع «تاثیر ادبیات کلاسیک ایران بر ادبیات جهان» در دانشگاه اسلاو قرقیز- روسیه با حضور مقامات ایران، روسی و قرقیزی برگزار شد.

انرژی محور رایزنی مقامات ارشد ترکمنستان و رومانی

در نشست کمیسیون همکاری‌های انرژی ترکمنستان و رومانی چشم‌انداز توسعه همکاری بین دو طرف در حوزه انرژی بررسی شد.

کشاورزی و صنعت محور جدید همکاری اوراسیا و مکزیک

چشم‌انداز همکاری بین کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و مکزیک در زمینه کشاورزی در« مکزیکو سیتی» پایتخت این کشور مورد بررسی قرار گرفت.

گفت‌وگوی مقامات ترکمنستان و افغانسان در مورد انتقال برق به «هرات»

مقامات شرکت دولتی برق «ترکمن‌انرژی» در دیدار با نمایندگان «برشنا» شرکت انرژی افغانستان در مورد مسائل فنی پروژه انتقال برق به پست «نورالجهاد» ولایت هرات تبادل نظر…

تداوم روند کاهشی نرخ تورم ازبکستان در پنجمین ماه متوالی

بر اساس گزارش کمیته آمار ازبکستان، نرخ تورم در ازبکستان برای پنجمین ماه متوالی روند نزولی داشته و در ماه ژوئن با 0.7 درصد کاهش به 12.9…

دیدگاهتان را بنویسید