خطر انقرض برای 11 گونه جانوری در استان یزد جدی است+ فیلم

کارشناس حیات وحش استان یزد با بیان این که محیط زیست و حیات وحش طبیعی از جمله عوامل تأثیرگذار در کیفیت زندگی انسانهاست و همه باید برای نگهداری از این مهم احساس مسئولیت کنند، گفت: 11 گونه جانوری خاص در محیط زیست استان یزد در معرض انقراض هستند.

خطر انقرض برای 11 گونه جانوری در استان یزد جدی است+ فیلم

به گزارش باشگاه ژورنالیست از یزد، همه باید بدانند که عدم نگهداری از محیط زیست بر کیفیت و چرخه طبیعی اثر می‌گذارد و آسیب های جدی برای زندگی انسانها، حیوانات، گیاهان و حتی بناها دارد.

فرهنگ اسلامی، طبیعت را گهواره و زمینه ساز پرورش و کمال انسان می‌داند، ازاین رو با هر کس که به این عامل، آسیب و زیان رساند و آن را برای رشد بشر ناامن سازد، مقابله می‌کند.

نظام طبیعت، بر اساس حکمت آفریده شده و همه عناصر آن از ابر و باد و مه و خورشید و فلک درکارند تا آدمی در پرتو آنها از مادیت به معنویت برسد و دنیا و آخرت را به شایستگی در خود به کمال برساند.

حیات وحش نیز از جمله عناصر تشکیل دهنده محیط زیست است که همه اقشار جامعه در برابر نگهداری و حفاظت از آن مسئولند و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

حیات‌وحش، بخشی از سیستم پیچیده اکوسیستم‌هایی است که در افزایش بهره‌وری و پایداری بوم‌سازه‌ها نقش اساسی دارد و انسان برای تأمین آب، غذا، ارزش‌های زیبایی‌شناختی و فعالیت‌های تفریحی خود به آن وابسته است.

وقتی نسل گونه شکارگری از بین می‌رود جمعیت جانوران دیگر که طعمه آن جانور بودند افزایش می‌یابند و این مطلب همان طغیان جانوری است که زندگی انسانها را به صورت جدی تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و باید برای حراست از محیط زیست و حیات وحش برنامه‌ریزی جدی انجام شود.

برهم زدن تعادل محیط‌زیست خطری جدی برای کیفیت زندگی انسانهاست

مهدی زارع خورمیزی کارشناس مسول حیات وحش محیط زیست استان یزد نیز به خبرنگار فارس اظهار کرد: اگر از گونه‌های مختلف جانوری در محیط زیست نگهداری نکنیم و به موقع برای حفاظت از آنها چاره‌ای جدی اندیشیده نشود، عاقبت گونه‌های ارزشمند جانوری مثل یوز می‌شود و انقراض محلی خواهیم داشت.

وی با بیان این‌که انقراض محلی گونه‌های خاص جانوری دو آسیب کوتاه مدت و دراز مدت دارد، افزود: در کوتاه مدت زنجیره ژنتیکی محیط زیست استان یزد و کشور از بین می‌رود و در دراز مدت نظم و اکوسیستم طبیعیت بهم خورده و در نهایت تأثیر منفی خود را بر زندگی انسان‌ها می‌گذارد.

این کارشناس محیط زیست در استان یزد گفت: اگر گونه جانوری خاص منقرض شود، جمعیت گونه‌‎هایی دیگر افزایش یافته و طغیان می‌کند، به طور مثال در حال حاضر جمعیت گراز افزایش بی رویه‌ای پیدا کرده و با طغیان‌های مستمر به دغدغه‌ای جدی برای محیط زیست تبدیل شده است.

زارع با بیان این‌که برهم زدن تعادل طبیعت کیفیت زندگی انسان‌ها را به خطر می‌اندازد، تصریح کرد: برای جلوگیری از انقراض گونه‌های مختلف جانوری به همکاری و همراهی تمام دستگاه‌های دولتی و خصوصی نیاز است.  

Related Posts

برای موفقیت در لیگ برتر، نیازمند نگاه بلند مدت و حمایت مردم و مسوولان هستیم

سرمربی تیم فوتبال شمس آذر قزوین گفت: باید به تیم «شمس آذر» نگاه بلند مدت داشته باشیم و برنامه ریزی های مناسبی صورت بگیرد. اگر اینگونه نباشد…

ارائه خدمات رایگان به دامداران ایلامی در قالب اردوهای جهادی

مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: از جمله مهم‌ترین برنامه های هفته دامپزشکی می‌توان به ارائه خدمات رایگان به دامداران در قالب اردوهای جهادی اشاره کرد.

رشد ۳۰۰ درصدی پیش ثبت نام انتخابات مجلس در ایلام

معاون سیاسی امنیتی استانداری ایلام گفت: میزان ثبت نامی های های انتخابات مجلس نسبت به گذشته به میزان ۳ برابر و معادل ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

کونگ‌فوکار خراسان‌شمالی مدال برنز مسابقات قهرمانی کشور را کسب کرد

رئیس هیات کونگ‌فو و هنرهای رزمی خراسان‌شمالی گفت: مهدی گل‌محمدی کونگ‌فو کار شیروانی موفق شد در وزن ۷۸ کیلوگرم رده سنی جوانان مدال برنز مسابقات قهرمانی کونگ‌فو…

واگذار شدن 380 قطعه زمین به متقاضیان طرح جوانی در خراسان‌جنوبی

آیین واگذاری زمین به 380 متقاضی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در خراسان‌جنوبی برگزار شد.

نماینده مجلس: بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن همراهی لازم را ندارند

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی گفت: همه دستگاه‌ها باید برای حل مشکلات طرح نهضت ملی مسکن و سرعت بخشیدن به این پروژه همکاری لازم را داشته…

دیدگاهتان را بنویسید