۱۵۰۰ اثر غیرمنقول در حوزه بناهای تاریخی در گلستان شناسایی شده اند

مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: تاکنون یکهزارو ۵۰۰ اثر غیرمنقول شامل محوطه های باستانی، بناهای تاریخی و بافت های ارزشمند در گلستان شناسایی شده است.

۱۵۰۰ اثر غیرمنقول در حوزه بناهای تاریخی در گلستان شناسایی شده اند

به گزارش باشگاه ژورنالیست از گرگان محمد جواد ساوری در نشست تخصصی روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی استان گلستان در دانشگاه گلستان اظهار کرد: ایکوموس یا شورای بین المللی حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی یکی از سه بازوی مشاور یونسکو در بحث میراث فرهنگی بوده که با هدف حفاظت از ابنیه و محوطه های تاریخی فعالیت میکند و به پیشنهاد این نهاد، روز ۱۸ آوریل هرسال روز بین المللی روز بناها و محوطه های تاریخی نامگذاری شده است. وی تصریح کرد: تاکنون یک‌هزارو ۵۰۰ اثر غیرمنقول شامل محوطه های باستانی، بناهای تاریخی و بافت ارزشمند در استان شناسایی شده که از این تعداد ۸۰۰ اثر غیرمنقول شامل ۶۵۰ محوطه باستانی، ۱۵۷ بنای تاریخی و چهار بافت ارزشمند روستایی و شهری در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: از ۶ اثر جهانی استان گلستان، میراث جهانی گنبدقابوس، راه اهن شمال به جنوب (ایستگاه های بندرترکمن و بندرگز) دو اثر جهانی استان در حوزه بناهای تاریخی است. وی ادامه داد: چهار بافت تاریخی ارزشمند استان و همه بناهای موجود در بافت های تاریخی دارای طرح ویژه با ضوابط معین است و از ۱۵۷ بنای تاریخی استان بیش از ۵۵ اثر دارای حریم قانونی است. ساوری گفت: غار کیارام شهرستان گالیکش به لحاظ باستان شناختی دارای قدمت ۸۰ هزار سال مربوط به دوره پارینه سنگی میانی، قدیمی ترین اثر شناسایی شده در استان است. بنای امامزاده نور(ع) و مناره مسجد جامع گرگان با قدمت دوره سلجوقی قدیمی ترین اثار مذهبی استان هستند. وی بیان کرد: شهر تاریخی جرجان یکی از پررونق ترین شهرهای آغاز اسلامی بوده که در اوج شکوه، وسعت آن بیش از یک‌هزارو ۲۰۰ هکتار بوده و هم اکنون بقایای این شهر درشرق گنبدکاووس واقع شده است. مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان یادآور شد: شهر تاریخی استراباد گرگان، ترنگ تپه گرگان، برج رادکان کردکوی و میراث جهانی گنبدقابوس اولین آثار ملی ثبت شده استان گلستان در فهرست آثار ملی در سال ۱۳۱۰ هستند.

وی گفت: فرهنگ سازی در حفظ و احیا بناها و محوطه های تاریخی یک اصل مهم بوده که متاسفانه تاکنون این فرهنگ سازی اجرایی نشده است. عدم همکاری و هم افزایی بین دستگاه های متولی به ویژه در میراث جهانی گنبدقابوس، شهرتاریخی استرآباد گرگان و بافت تاریخی گمیشان موجب بروز مشکلات و عقب ماندگی هایی در این بخش شده است. در این مراسم از آرش امینی و ابوذر خسروی به عنوان کنشگران حوزه میراث فرهنگی استان تجلیل شد. انتهای پیام/۸۳۰۲۱

Related Posts

نگاه وحدت‌آفرین بنیانگذار انقلاب اسلامی به کردستان

نگاه پر از محبت و وحدت حضرت امام خمینی(ره) به استان کردستان باعث شد تا این خطه از ایران اسلامی ضمن بهره‌مندی از امکانات و ظرفیت‌های مختلف…

زن مسیر اصلی جامعه و تکامل انسانی را از دیدگاه امام خمینی (ره) تعیین می‌کند

نویسنده و فعال فرهنگی و اجتماعی مازندران با اشاره به نامه عاشقانه امام خمینی (ره) به همسرش، گفت: امام راحل نقش زن در تاریخ اسلام را نیز…

اعضای باند تولید محتوای تصویری مبتذل در بوشهر دستگیر شدند

رئیس پلیس فتای استان بوشهر گفت: اعضای یک باند تولید کننده محتواهای تصویری اینترنتی مبتذل و مروج بی حجابی در یکی از شهرستان‌های استان بوشهر دستگیر شدند.

صلابت و شجاعت از ویژگی های مکتب امام خمینی(ره) است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین گفت: در حدیثی از امام موسی کاظم(ع) گفته شده جماعتی هستند که از جنگ خسته نمی‌شوند و ترسی…

زنده گیری مار 130 سانتی‌متری توسط آتش نشانان گرگان

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گرگان از زنده گیری یک مار کبری به طول 130 سانتی‌متر توسط آتش‌نشانان گرگان خبر داد.

پاکدشت با 85 هزار کارگر بیمه شده فاقد بیمارستان تأمین اجتماعی است

فرماندار پاکدشت با بیان اینکه 85 هزار کارگر بیمه شده در این شهرستان سکونت دارند، گفت: پاکدشت فاقد بیمارستان تأمین اجتماعی است و کارگران و خانواده‎‌های آنها…

دیدگاهتان را بنویسید