هنجارشکنی فرهنگی و اجتماعی در خرم‌آباد در سایه کم توجهی دستگاه‌های متولی

طی روزهای اخیر شاهد برخی هنجارشکنی‌های در اماکن گردشگری و غرفه‌های نوروزی در سطح خرم‌آباد بودیم. موضوعی که با واکنش نماینده ولی در لرستان نیز همراه شد.

هنجارشکنی فرهنگی و اجتماعی در خرم‌آباد در سایه کم توجهی دستگاه‌های متولی

به گزارش باشگاه ژورنالیست از خرم‌آباد، در حالی که دستگاه‌های متعددی وظیفه نظارت بر اجرای برنامه‌های فرهنگی و گردشگری به ویژه در ایام نوروز را دارند اما در روزهای اخیر و به ویژه با آغاز ماه مبارک رمضان شاهد بروز برخی هنجارشکنی‌ها و بعضاً روزه‌ خواری‌ها در ملأ عام آن هم ذیل نام دستگاه‌های دولتی و نهادهای عمومی هستیم. عدم نظارت بر برنامه‌های فرهنگی در نمایشگاه‌های برپا شده در پارک کیو و پارک شریعتی خرم‌آباد بگونه‌ای است که در روز روشن موسیقی‌هایی نه از نوع بومی و محلی، بلکه از نوع هنجار شکن و غیر مرتبط با فرهنگ لرستان پخش شده و بعضاً با بروز حرکات خارج از شئون اسلامی در کنار برخی غرفه‌ها همراه می‌شود که هرگز با فرهنگ و سنت مردم این دیار آمیخته نیست. بروز رفتارهای هنجارشکن فرهنگی از یک سو و ترویج روزه‌خواری برخی غرفه‌ها از سوی دیگر به خوبی نشان می‌دهد دستگاه‌های متولی در این حوزه نقش خود را یا فراموش کرده‌اند و یا به درستی انجام نمی‌دهند. هنجار شکنی در نمایشگاه‌های نوروزی کیو و شریعتی و پایگاه‌های گردشگری مانند قلعه فلک الافلاک در حالی رخ می‌دهد که صاحب اصلی و برپا کننده این نمایشگاه‌ها و غرفه‌ها دستگاه‌های دولتی هستند. موضوعی که نشان می‌دهد برنامه ریزی فرهنگی مناسب در این خصوص انجام نشده و مسوولان ذی‌ربط برنامه فرهنگی اجتماعی مناسبی ارائه نداده‌اند تا در ماه مبارک رمضان از هنجار شکنی‌ها جلوگیری شده و میزبانی شایسته و به نحو احسن از مسافران نوروزی صورت گیرد. یقینا نمایشگاه‌های نوروزی بهترین فرصت برای معرفی فرهنگ غنی و اصیل مردم لرستان به گردشگران هستند، اما به نظر می‌رسد دستگاه‌های فرهنگی در ارتباط با معرفی سنت‌های مردم لرستان در نوروز و ماه رمضان نتوانسته‌اند برنامه‌ریزی داشته باشند.  وضعیت برخی از غرفه‌های یاد شده و هنجار شکنی‌ها و ترویج روزه‌ خواری‌ها در چند روزی که از آغاز سال نو و ماه رمضان گذشته است بگونه‌ای بوده که با گلایه و انتقاد تند نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم‌آباد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته نیز همراه شد. بر این اساس انتظار می‌رود شورای فرهنگ عمومی که وظیفه اصلی ریل گذاری فرهنگی در استان را دارد در این زمینه ورود جدی کرده و در ایام پیش رو بگونه‌ای برنامه ریزی نماید که ضمن رعایت شئون دینی و اعتقادی، با بهترین شکل از گردشگران و مسافران پذیرایی شده و فرهنگ غنی و اصیل این دیار نیز در این بین به شکل مناسب معرفی گردد و اینگونه نباشد که مسافران صحنه‌هایی زشت که هیچ سنخیتی به فرهنگ کردم لرستان ندارد به عنوان سوغات از این دیار با خود به یادگار ببرند. پایان پیام/

Related Posts

ضرورت اعتباربخشی به پروانه کسب و شناسنامه کشاورزی

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به سیاست‌های کلان دولت در خصوص واگذاری امور تصدی‌گری و اجرایی به بخش خصوصی، اعتباربخشی به پروانه…

انعقاد تفاهم نامه احداث ۱۱۰ کیلومتر جاده برون شهری در قشم

با امضاء و مبادله تفاهم نامه همکاری بین عادل پیغامی، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و داریوش امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل…

توزیع 28 تن گوشت تنظیم بازاری در چهارمحال و بختیاری

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از روز گذشته به منظور کاهش التهاب بازار، توزیع ۲۸ تن گوشت قرمز گوساله منجمد در استان…

وجود 10 هزار شغل مستقیم صنعت کفش در قم

رییس انجمن صنفی کفش ماشینی قم گفت: حدود ۳۰۰ واحد تولیدی در صنعت کفش قم فعال است، همچنین این صنعت در استان حدود ۱۰ هزار شغل مستقیم…

یادواره شهیدان جهادگر ، جهادکشاورزی گچساران و باشت برگزارشد+فیلم و تصاویر

یادواره ۱۴ شهید جهادگر ، جهادکشاورزی گچساران و باشت در سالن اجتماعات نفت گچساران با حضور مسوولان استانی و شهرستانی برگزار شد.

مجلس در تراز انقلاب اسلامی درگرو مشارکت حداکثری است

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه امنیت درون‌زا نیازمند مشارکت مردمی است، گفت: در این مشارکت باید بهترین‌ها و اصلح را انتخاب کرد، چرا که…

دیدگاهتان را بنویسید