زاخارووا: صلح اوکراین در گروی توقف تسلیح این کشور است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت غرب در صورتی که مایل به کمک به مذاکرات صلح برای اوکراین است باید جریان تسلیح این کشور را متوقف کند.

زاخارووا: صلح اوکراین در گروی توقف تسلیح این کشور است

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه ژورنالیست، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهارنظر وزیر امور خارجه سوئیس درباره ضرورت مشارکت مسکو در فرآیند صلح اوکراین گفت غرب در صورتی که خواستار مذاکرات صلح برای اوکراین است باید ارسال تسلیحات برای کی‌یف را متوقف کند. «ایگنازیو کاسیس»، وزیر امور خارجه سوئیس روز یکشنبه در جریان یک کنفرانس خبری در شهر داووس  در حاشیه یک اجلاس درباره صلح اوکراین گفت چند کشور به دنبال میانجی‌گری برای جلب مشارکت روسیه در مذاکرات صلح اوکراین هستند و تاکید کرد بدون شرکت روسیه نمی‌توان کنفرانس صلحی برای اوکراین برگزار کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به صحبت‌های این مقام سوئیسی به روزنامه «ایزوستیا» گفت: «اگر برخی کشورها مایل به یافتن راه خروج از بن‌بستی که به خاطر واشنگتن در آن گرفتار شده‌اند هستند این اتفاق خوبی است. در این مورد آنها باید ارسال تسلیحات برای اوکراین، تحریم‌ها علیه روسیه و ایراد صحبت ها و بیانیه‌های روس هراسانه را متوقف کنند.» زاخارووا هشدار داد: «اما اگر هدف از این لفاظی ها این است که روسیه را وارد نوعی فرآیند توهم‌زا بر مبنای شرایط غرب کرده تا بر رویکرد‌های اصولی روسیه اعمال نفوذ کنند، ما به داخل چنین تله‌ای کشیده نخواهیم شد.» روسیه از 24 فوریه 2022 (پنجم اسفند ماه 1400) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد. مدتی پس از این تحول هیات‌های مذاکره‌کنندگان روسیه و اوکراین چند دور مذاکرات با موضوع بررسی امکان صلح را برگزار کردند اما نهایتا مذاکرات به بن‌بست انجامید. ماه اکتبر 2022 زلنسکی با امضای حکمی ادعا کرد کی‌یف تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه باشد نمی‌تواند با مسکو مذاکرات صلح داشته باشد. در نوامبر 2022 ولودیمیر زلنسکی که در دوران زمامداری خود حدود 20 درصد از خاک اوکراین را از دست داده یک طرح صلح 10 بندی مشهور به «فرمول صلح» را پیشنهاد داد و خواستار خروج تمامی نظامیان روس از اوکراین، مبادله همه زندانی ها با روسیه، تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و بازگشت به مرزهای قبل از سال 2014 شد. مسکو اما به طور مداوم تاکید داشته که از مذاکرات صلح در صورتی استقبال می کند که اوکراین فتوحات ارضی نیروهای روسیه که از زمان اجرای عملیات نظامی ویژه در این کشور رقم خورده‌اند را به رسمیت بشناسد. پایان پیام/م

Related Posts

واکنش انصارالله به اقدام ضدیمنی جدید آمریکا

واکنش انصارالله به اقدام ضدیمنی جدید آمریکا

کاخ سفید: حماس همچنان تهدیدی فعال برای اسرائیل است

سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید شامگاه سه‌شنبه مدعی شد که رژیم صهیونیستی در عملیات نظامی در جنوب و شمال نوار غزه، به مرحله حملات با شدت…

ترامپ پیروز انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان در آیووا شد

رئیس‌جمهور سابق آمریکا دونالد ترامپ به‌رغم مواجه بودن با اتهامات جنایی، در اولین رقابت انتخاباتی جمهوری‌خواهان در ایالت آیووا توانست به پیروزی قاطعی دست یابد.

یونان: نیروهای مسلح ما برای دوره بی ثباتی پس از اردوغان آماده می‌شوند

وزیر دفاع یونان روز دوشنبه گفت، ارتش یونان باید برای هرگونه احتمالی پس از خاتمه دوران ریاست جمهوری «اردوغان» در ترکیه آماده باشد.

بایدن: سفر بلینکن به خاورمیانه برای رایزنی درباره آزادی سایر گروگان‌ها بود

رئیس جمهور آمریکا میگوید که سفر هفته گذشته وزیر خارجه این کشور به غرب آسیا به منظور رایزنی برای پیدا کردن راهی برای آزادی سایر اسرا در…

روسیه: تایوان بخش جدانشدنی چین است

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به انتخابات ریاست جمهوری اخیر تایوان گفت از نظر مسکو این جزیره بخش لاینفک چین محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید